Den perfekte tiden for vårelskere


Noe av det aller beste jeg vet, er å oppdage hagen på nytt hvert år. Under snøen og gjenglemte sandkasseleker, rumpeakebrett og andre overraskelser, er det alltid noe å glede seg til. I hvertfall etter at man har sagt seg fornøyd med ryddinga.


Og fordi jeg vet at denne tiden av året nesten er den viktigste for meg, har jeg et sterkt forhold til livskraftige vårvakre planter. Alle med hver sin sjarm. Noen holder liksom ut den lange, våte, kalde vinteren. Noen sitter bare rett under jordskorpa, inne i knoppen eller innunder barken, og bare venter på startskuddet. Eller tjuvstarter da. Det er vel det de gjør, de som ikke engang gidder å vente på plussgrader og snøfrie enger. Og noen våker. som om de passer på at ikke en eneste dag skal gå til spille.

Vi startet vårrengjøring, og skattejakt, i hagesenteret i dag 🙂 Og jeg har funnet det på nytt. sånn langt inni hjerteroten på nytt altså.


bilde 1, japansk rosa selje i blomst, Tulipanmagnolia, Svartburkne, vårglad gartner, sibirkornell og vintergrønn Carex vanilla, Rhododendronknopp.

Etterhvert som vi pakker frem godbitene, som tross alt har overlevd både pandemi og vinterkulde, og sjekket de for skader og sykdom, så legger vi de ut på nettbutikken.

Her er en allerede

helt utrolig lekker Salix. Et raskt googlesøk, og du vil få opp et hav av fantastiske bilder av denne planten. bildet på vår nettbutikk, ble tatt på Slettevollsholten 26.februar 😀 Er du ikke enig i at det er helt fantastisk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.